Aperitiv chec cu ardei, masline si sunca

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 11 Iun 2018 | 5456 vizualizari

 

 "picnicul bucatarasilor"
Acest chec delicios l-am pregatit pentru ziua de nastere a fetitei mele. Am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Alex Teacher (caruia ii multumesc). Musafirii erau deja ajunsi, astfel incat nu am avut timp sa fac poze prea reusite.. important este ca a fost foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 180 g făină
  • 6 ouă la temperatura camerei
  • 200 g de cașcaval
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 100 g de șuncă
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 plic praf de copt
  • 40 ml de ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu ardei, masline si sunca:

Amesteci făina cu praful de copt. Folosind un mixer, bați ouăle cu sare până devin pufoase. Adaugi uleiul și mixezi. Încorporezi făina cu praful de copt amestecând ușor de jos în sus. Pui apoi măslinele tăiate rondele, șunca tăiată cubulețe, ardeiul tăiat cubulețe, ceapa verde tăiată rondele, boia si piper,cașcavalul dat pe răzătoare si de data aceasta amesteci folosind o spatula de silicon / lingură de lemn. 

Tapetezi cu unt o formă de chec din silicon, torni compoziția și o introduci în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade C, pentru 30 de minute sau până când este perfect crescut și rumenit și a trecut testul scobitorii. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu ardei, masline si sunca" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
chiftele de cartofi